Welke standbouwer kies je

Door de enorme hoeveelheid standbouwers in Nederland snappen wij dat het lastig is om voor partij te kiezen. Waar let je op? Wat moeten ze precies doen? Zeker omdat de prijzen echt flink kunnen verschillen maakt het de keuze alleen maar lastiger. We gaan hieronder een aantal punten beschrijven waar je op kunt letten bij je keuze.

Kies een standbouwer in de buurt

Wanneer je nog nooit met een standbouwer hebt gewerkt is het verstandig om een standbouwer uit de buurt kiezen. Even ervan uitgaande dat de beurs waar je heen gaat in Nederland is raden we je aan om ook voor een Nederlandse partij te kiezen. De meeste standbouwers kennen alle Nederlandse beurslocaties goed en weten daardoor ook direct welke regeltjes er zijn bij de verschillende locaties. Ook voor de direct omliggende landen is het handig om met deze zelfde standbouwer te werken.

We adviseren een standbouwer in de buurt omdat je hier eenvoudig mee kunt afspreken. Het is verstandig om mensen persoonlijk te kennen en te zien of je een klik hebt. Je moet een flink bedrag neerleggen en dan is je persoonlijke gevoel het beste wanneer je iemand persoonlijk kent.

Wat krijg je voor je geld

Niet iedere standbouwer doet hetzelfde voor z’n geld. Maak een lijstje per standbouwer wat ze voor het bedrag doen, kijk of de verschillen groot zijn. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn maar hoge bedragen staan ook zeker niet altijd voor goede kwaliteit.

Wat voor materialen worden gebruikt, is het duurzaam, zitten reis- en transportkosten inbegrepen, hoe zit het met kleine aanpassingen, etc… Allemaal zaken die de prijs kunnen beïnvloeden.

Kijk bij de projecten en vraag oude klanten om ervaringen

Het klinkt wellicht een beetje omslachtig, maar het is best fijn om te weten hoe oude of nog steeds huidige klanten van de standbouwer de samenwerking hebben ervaren? Waren ze tevreden of juist helemaal niet?

Daarnaast staat op de website van de standbouwer van een lijstje met projecten en stands die ze hebben gemaakt. Hierop zie je de kwaliteit van ze. Natuurlijk zie je hier alleen de mooiste stands maar het geeft weldegelijk een beeld van de kwaliteit die ze kunnen leveren.

Gespecificeerde offerte

Het is heel verstandig om een gespecificeerde offerte te vragen. Je hebt recht om te weten wat je voor welk onderdeel moet betalen? Wat kost het hout, de printmaterialen per vierkante meter, het type verlichting of juist het meubilair. Je zou met gespecificeerde offertes een eventuele korting kunnen bedingen wanneer deze te veel afwijkt van een offerte die je elders hebt aangevraagd.

Gevoel

Uiteindelijk moet je eigen gevoel de doorslaggevende factor zijn. Dit is namelijk een overview van de aangeboden prijs en de kwaliteit. Jij maakt de eindbeslissing en zorgt dat deze zo goed mogelijk is. Je moet vertrouwen hebben in je standbouwer en wat hij voor jou weet te realiseren, ook bij het oplossen van onvoorziene omstandigheden. Samen met je standbouwer zorg jij voor een succesvolle beurs!