Maak professionele beursfoto’s

Op het moment dat je stand in opbouw is, dat hij af is en vervolgens in gebruik is wanneer de beurs open is gegaan is het zinvol om goede professionele foto’s te laten nemen. De meeste exposanten maken wel even snel een kiekje met hun telefoon maar professionele foto’s worden zelden tot nooit gemaakt. We gaan je uitleggen waarom je dit beter wel kunt doen.

Sociale media

Iedereen gebruikt sociale media. Gebruik dit medium dan ook zo effectief mogelijk door de foto van te stand te showen en probeer op deze manier extra bezoekers naar je stand te lokken. Vaak reageren mensen positief en worden ze nieuwsgierig.

Voor de evaluatie na afloop van de beurs

Op het moment dat de beurs is afgelopen is het verstandig om deze met het betrokken team te evalueren. De evaluatie mag best wel uitgebreid zijn en het is ook belangrijk dat je de effectiviteit van de stand zelf bespreekt. Hoe was de indeling? Kwam onze naam goed naar voren op de visuals? Hadden we bergruimte moeten hebben? Zo zijn er nog veel meer onderwerpen om het over te hebben. Wanneer je dit bespreekt is het duidelijker wanneer je de foto’s erbij kunt pakken.

Voor de follow-up

Zoals iedereen weet is het doen van een goede follow-up minstens zo belangrijk als het gesprek dat je met de potentiële klant op de beurs hebt gehad. Stuur een flyer met een foto van de beursstand op naar de klant om de herinnering van de stand en daarmee jouw bedrijf weer naar boven te halen. Ook als je alleen maar mailcontact hebt met de klant is het goed om de foto een keer mee te sturen ter herkenning. Een eenvoudige ‘bedankt dat je er was’ ansichtkaart met foto van je stand kan het verschil al maken en je naam weer naar boven doen komen.

Teambuilding

Zorg er voor dat je niet alleen een foto van de beursstand hebt maar ook een foto van het team waarmee je op de beurs staat in de stand. Het is leuk om deze uitvergroot op kantoor te hangen als blijk van waardering naar het team. Het gevoel zal hierdoor goed zijn en voelen als een prestatie die jullie gezamenlijk hebben geleverd.