Modulaire standbouw

Modulaire standbouw is een vorm van standbouw die de laatste jaren in een sneltreinvaart aan populariteit heeft gewonnen. Waar het in het verleden een redelijk saaie manier van standbouw was waar je al snel klaar was op het gebied van creativiteit is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Sterker nog, met een groot aantal verschillende producenten van systemen kan je weer heerlijk creatief een stand bouwen.

Standontwerp voor meerdere beurzen

Wanneer je met een stand op meerdere beurzen wilt staan is de kans groot dat je niet altijd een zelfde beursplek hebt en je creatief moet zijn wat betreft de indeling van je stand. Op een 6 x 3 stand kan je waarschijnlijk niet de stand kwijt die je op de beurs daarvoor op een 5 x 4 stand hebt gebruikt. Met een modulair standbouw systeem kan je spelen met je indeling. Door gebruik te maken van doeken en panelen in je stand heb je de vrijheid over hoe je de stand wilt indelen. Kastruimte, tv schermen, etc… kan allemaal mee met het nieuwe ontwerp.

De stand is dus eigenlijk gewoon herbruikbaar. Je schroeft het aluminium uit elkaar en slaat dit op, hetzelfde geldt voor de geprinte panelen en doeken. Wanneer de volgende beurs in het teken van een ander product staat laat je gewoon alleen de doeken en panelen opnieuw printen en gebruik je het modulaire standbouw systeem. Je zou in principe met één goed doordachte opstelling makkelijk meerdere jaren vooruit.

Efficiënt in opbouw en logistiek

De opbouwtijd van een modulair standbouw systeem van aluminium is heel veel korter dan wanneer je houtbouw doet. Het is een kwestie van aluminium staanders en leggers aan elkaar monteren en hier het printwerk in hangen. Het printwerk is veelal plaatmateriaal dat er precies in past of het gebruik van peesdoeken wat ook zeer snel klaar is. Met opbouwen bespaar je tot wel 50% van je tijd t.o.v. houtbouw.

Doordat het systeem handig en snel uit elkaar te halen is neemt het ook niet veel plek in beslag. Dit zie je direct terug in transport en opslag.

Duurzaam

Bij veel mensen bestaat nog wel enige twijfel over het feit of aluminium duurzaam is of niet. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit het wel is. Het aluminium voor voor het grootste deel gemaakt van al reeds gerecycled aluminium. De levensduur is lang en wanneer het onverhoopt niet meer goed is of te veel slijtage heeft gehad kan het wederom weer gerecycled worden. Op deze manier is de cirkel rond.

Huren of kopen

Deze keuze is aan jou. Wanneer je denkt dat je vaker op een beurs gaat staan kan het zeker interessant zijn om een modulair systeem aan te schaffen. Het in elkaar zetten is relatief eenvoudig en hier mag je je niet door laten tegenhouden. Wanneer je maar één of twee beurzen gaat doen zal het voordeliger zijn om het systeem te huren en wellicht ook meteen te laten bouwen door een professional.