Last minute beursstand

Een beursstand is normaal gesproken iets wat je ruim van te voren zult moeten plannen. Er komt veel bij kijken en het moet er natuurlijk knap bij staan. Om dit op een goede manier te kunnen realiseren heb je tijd nodig om het uit te denken en te regelen. Hier staat uiteraard een bedrag tegenover, dit gaat om behoorlijke bedragen die niet voor iedereen haalbaar zijn. Op veel beurzen hebben ze naarmate de beurs dichterbij komt en nog niet alle standruimte is verhuurd aanbiedingen voor stands. Waar je normaal gesproken tussen de 175 en 200 Euro per vierkante meter moet betalen doen ze dat last minute voor soms wel de helft of in uitzonderlijke gevallen zelfs gratis.

Nadelen

Goedkope standruimte klinkt natuurlijk geweldig, gratis klinkt top! Helaas is het natuurlijk niet alleen maar geweldig. De beste plekken op de beurs zijn vaak al verhuurd, de beschikbare ruimte ligt dus niet op de beste plekken. Een ander nadeel bij last minute standbouw is dat je in een korte tijd veel zult moeten regelen. Wanneer je al een stand hebt die je kunt plaatsen is dit fijn maar anders zul je een standbouwer moeten zoeken die dit voor je kan realiseren. Hier zitten in veel gevallen weer extra kosten aan verbonden. Wanneer je zelf in het bezit bent van een stand is dit de beste oplossing. Daarnaast moet je denken aan printwerk in de vorm van beursdoeken, flyers, roll-up banners, etc… Dit kost toch vaak minstens een week tijd om het te laten printen.

Voordelen

Natuurlijk heeft het last minute huren van een beursstand ook z’n voordelen. Dat je kan deelnemen aan een beurs voor een aanzienlijk lager bedrag dan normaal is natuurlijk fijn. Wanneer je zelf ervaring hebt, een eigen stand hebt en wellicht ook een draaiboek van waar je allemaal rekening mee dient te houden is het ook nog eens goed te realiseren. Voor een relatief laag bedrag heb je hierbij de mogelijkheid om jezelf exposure te geven aan jouw doelgroep. Wie weet wat dit allemaal gaat opleveren!

Conclusie

Weet waar je aan begint op het moment dat je de beslissing hebt genomen om op een beurs te gaan staan. Het kost tijd, moeite, geld en energie, dit zijn kostbare zaken wanneer je een bedrijf moet runnen. Voor de helft doen heeft geen zin, het moet perfect zijn. Wanneer je dit kunt realiseren is het last minute huren van ruimte op een beurs zeker een goed idee!