Tips om geld te besparen op je beursstand

Als je op een beurs wilt gaan staan met een beursstand dan zal je al snel de bedragen voor je kiezen krijgen die hierbij komen kijken, vaak zijn deze niet gering en met name voor kleine organisaties kan dit een belemmering zijn in hoe ze zich het liefst zouden presenteren op de beurs. Gelukkig zijn er diverse manieren om te besparen op een beursstand zonder dat je stand hierdoor een “goedkoop” en simpel uiterlijk krijgt.

Huur je beursstand

Zeker wanneer je weet dat je maar eenmalig op een beurs gaat staan of als je nog niet weet dat je vaker op een beurs gaat staan is het interessant om een beursstand te huren. Naar verhouding ben je wat meer kwijt maar het huren is veelal goedkoper dan een eigen beursstand aanschaffen. Het laten drukken van je doeken / graphics is wel iets dat je nieuw moet aanschaffen

Hou je printwerk basic

Zorg er voor dat je de prints en je doeken die je in je stand wilt gaan verwerken standaard houdt. Op deze manier kan je ze ook nog voor latere doeleinden gebruiken. Roll-up banners en textieldoeken in standaard formaten zijn hier geschikt voor.

Neem je eigen meubilair mee

Het is belangrijk dat je beursstand er netjes en verzorgd uit ziet. Vaak worden er daarom meubels gehuurd zodat dit goed bij de stijl van de stand past. Maar als je zelf mooie meubels hebt staan in je bedrijf, waarom zou je deze dan niet meenemen? Heb je bijvoorbeeld mooie statafels met nette krukken erbij die ook nog eens in de layout van je stand passen waarom zou je deze dan niet meenemen? Het scheelt weer geld t.o.v. dit allemaal huren.

Probeer zo veel mogelijk zelf te doen

Wanneer je handig bent en tijd hebt is het over het algemeen prima te doen om alles zelf te regelen voor je complete beursstand. Het bedenken van een stand, de aanschaf / inhuur hiervan, het designen van de graphics voor de wanden en uiteindelijk het opbouwen en inrichten hiervan. Zeker wanneer je hier textielframes voor gebruikt kan het bijna niet fout gaan. Zorg er wel voor dat je geen van deze aspecten vergeet. Wanneer je het op deze manier aanpakt scheelt het de enkele duizenden Euro’s op je stand.

Kies voor digitaal

Veelal wordt bij een beurs aan folders en andere geprinte materialen gedacht, maar dat is echt niet meer van deze tijd. Natuurlijk blijft het verstandig om een flyer uit te kunnen delen, dit zowel als contactmoment als moment van herinnering wanneer de bezoekers een week later de folders van de beurs nog eens doorneemt, maar verder hoeft het echt niet meer. Het is een veel beter idee om een beeldscherm neer te zetten waarop je een presentatie laat zien. Misschien heb je wel een bedrijfsfilm die je hierop kunt laten afspelen? Op deze manier krijgt de bezoeker van je stand meteen een goed beeld bij wie je bent en wat je doet.

Neem niet het dichtstbijzijnde hotel

Een hotel wat tegen het beursgebouw aan is gelegen is heel praktisch. Aan het einde van de dag ben je moe en wil je je graag opfrissen voor je ergens een restaurant gaat opzoeken om even bij te komen en de dag te bespreken met je collega’s. Een nadeel van een hotel dat bij het beursgebouw hoort is dat het over het algemeen bij lange na niet de goedkoopste is. Goedkoper is het om te kijken naar een hotel iets verder weg gelegen van het beursgebouw, soms scheelt dit ruim de helft voor een kamer.