Beursstand huren of kopen

Op het moment dat je besluit om deel te nemen aan een beurs zijn één van de eerste dingen waar je mee bezig zult zijn de beursstand. Zaken als het formaat, inrichting, type en nog meer onderdelen zullen hierbij aan bod komen. Op een beurs staan in een kostbaar iets en het nemen van een stand ook. Je kan een beursstand zowel huren als kopen, wat voor jou het meest interessant is kan van verschillende factoren afhankelijk zijn:

  • Hoe vaak ben je van plan op een beurs te gaan staan in de toekomst
  • Wat is het budget wat je te besteden hebt
  • Wil je de stand zelf opbouwen of wil je er iemand voor inhuren
  • Beschik je over opslag of kan je dit makkelijk ergens huren

We gaan ze eens beschrijven.

Hoe vaak ben je van plan op een beurs te gaan staan

Dit is een goede vraag om over na te denken wanneer je de keuze moet maken. Als je denkt eenmalig op de beurs te staan is het wellicht een goede keuze om een stand te huren, bij twee keer eigenlijk ook. Wanneer je van plan bent om drie keer of vaker op een beurs te gaan staan is het wellicht interessanter om een stand te kopen. Hou er wel rekening mee dat je een beursstand koopt die modulair is, dus op verschillende manieren is op te bouwen omdat de ruimte die je op verschillende beurzen huurt niet altijd gelijk is.

Wat is je budget

Dit is natuurlijk ook een logische vraag. Wanneer je een zeer laag budget hebt en je wilt wel een mooie stand hebben dan zal je deze hoogstwaarschijnlijk huren. Wanneer je een goed budget hebt en dus best wel wat geld te besteden hebt vind je het wellicht leuk om de stand compleet aan te schaffen.

Zelf de beursstand bouwen of uitbesteden

Maakt het veel uit of ik zelf de beursstand wil opbouwen of dat ik dat wil uitbesteden? Ja, dat doet het zeker. Wanneer je zelf een stand wilt opbouwen dat zul je kiezen voor een systeem waarmee je dat ook heel eenvoudig zelf kunt doen. Een mooie opstelling met visuals erin wat in slechts een paar uurtjes is gebouwd. Dit is in tegenstelling tot veel standbouwers die met mooie houtbouw en het spannen van doeken een stand in elkaar zetten. Het is simpelweg een ander systeem waar de ervaren mensen een stand van bouwen.

Beschik je over opslag voor je beursstand

Ondanks het feit dat een beursstand tegenwoordig helemaal niet meer zo groot hoeft te zijn qua volume is het wel een dingetje om rekening mee te houden. Je zit sowieso met opslag voor wanden en doeken. Wellicht dat je er ook eigen meubels e.d. bij wilt hebben, dan gaat het al weer hard met de oppervlakte die je er voor nodig hebt. Wanneer je een stand door een standbouwer laat bouwen heb je vaak ook de mogelijkheid om deze daar op te slaan.

Conclusie

Het is belangrijk om bovenstaande punten in afweging te nemen en zelf te bepalen of je een beursstand wilt kopen of huren. Neem eens contact op met een standbouwer om de mogelijkheden te bespreken en wellicht een offerte op te vragen. Kijk anderzijds goed om je heen naar de prijzen van een eigen modulaire beursstand. Alleen op deze manier kan je een verstandige keuze maken.

Afbeelding: https://www.flickr.com/photos/189694343@N06/