Afwerking van je vloer

Zeker als je nog geen enkele ervaring met standbouw hebt is dit een veelgemaakt probleem waar mensen tegenaan lopen bij het bouwen van een stand, de vloer! De meeste personen verwachten dat de beursvloer mooi egaal en glad beton is, niets is echter minder waar. Bij bijvoorbeeld de Jaarbeurs in Utrecht is zelfs sprake van losse 30 x 30 tegels die op veel plekken schots en scheef liggen, iets wat je echt niet wilt laten zien aan je bezoekers, hier zul je iets mee moeten doen! Hieronder een paar mogelijkheden om de vloer van je stand wat mooier af te werken.

Verhoogde beursvloer

Als er een budget voor is willen we te allen tijde de verhoogde beursvloer aanraden. Het is de basis van een mooi afgewerkte stand en zorgt ook voor een visuele afstand tussen jouw stand en het gangpad.

Een verhoogde beursvloer bestaat uit losse panelen, vaak van 100 x 100cm. Deze zijn mooi tegen elkaar te leggen waardoor er een mooi geheel ontstaat. Op de verhoogde beursvloer kan je vervolgens zelf een laminaat, tapijt of print neerleggen. Een belangrijk bijkomend voordeel van de verhoging is dat je je kabels die je in de stand gebruikt voor je stroompunten netjes en straks kunt wegwerken. Als je het netjes wilt doen zorg je ook nog voor een invalidetoegang in je verhoging door een rolstoeloprit aan de zijkant te leggen.

Tapijt

Het gebruik van tapijt of tapijttegels is zeer gebruikelijk in een stand. Het is een snelle en goedkope manier om je vloer op te leuken. Tapijt is zowel los op de beursvloer te leggen als op de verhoogde beursvloer. Er zijn diverse leveranciers te vinden voor dit materiaal en het tapijt is in vele kleuren leverbaar. Wanneer je je stand zelf bouwt kan je er altijd voor kiezen om het tapijt wel door een professional te laten leggen hoewel wij van mening zijn dat je dit zelf ook moet kunnen.

Laminaat

Als je je stand een luxe presentatie wilt geven kan je er voor kiezen om een laminaatvloer in je stand te leggen. Om laminaat te leggen is het belangrijk dat je ondervloer helemaal egaal is. In de praktijk zal het er daarom op neer komen dat je gebruik zult moeten maken van een verhoogde beursvloer. Op deze manier ben je er zeker van dat je vloer strak en egaal ligt en je stand een mooie en luxe uitstraling.

Geprinte vloer

De laatste jaren begint het steeds populairder te worden, de geprinte vloer. Het printen van een PVC materiaal (vloerschuim) kan tot 3 meter breed. Als je vloer breder is dan kan je meerdere delen tegen elkaar aan leggen. Een ander materiaal is geprint tapijt, dit is vele malen meer duurzaam en heeft een veel luxere uitstraling. Tapijt is ook meer slijtvast dan vloerschuim. Uiteraard is de prijs ook een beetje hoger maar wij zijn van mening dat dit prijsverschil het zeker wel waard is. 

Met een geprinte vloer kan je de branding en visuals doorzetten op de vloer voor extra exposure. Voor het leggen moet het zo vlak mogelijk zijn, advies is dan ook om dit op een verhoogde vloer te plaatsen.