Standbouw in de Rai

Eén van Nederlands meest bekende beurslocaties is de Rai. Gelegen midden in Amsterdam op een plek die voor veel mensen bepaald niet handig is. Parkeren is er altijd een probleem maar wat is het toch een fijne hal om te komen!

Locatie en logistiek

De Rai is gelegen aan het Europaplein in Amsterdam. Het enorme complex is direct naast de ring gelegen wat het wat dat betreft wel weer makkelijk maakt. Je hoeft niet met vrachtwagens, bestelbussen en personenauto’s de hele stad door te rijden. Wanneer je met een personenauto bent is er bij over het algemeen voldoende parkeerplaats te vinden. Het complex beschikt namelijk over meer dan 4000 overdekte plekken. De prijzen hiervan zijn behoorlijk hoor maar dat heb je verder geen kosten meer met openbaar vervoer of taxi’s. 

Wanneer je wilt laden / lossen voor of na de beurs is het verstandig om op de website van de Rai https://www.rai.nl/exposeren/logistiek/algemeen-verkeersreglement/ de laatste actuele informatie te lezen. Dit kan per beurs verschillen.

Beurzen en evenementen

Met meer dan 400 evenementen per jaar is de Rai verreweg de grootste beurslocatie van Nederland. Wel is het zo dat tegenwoordig een aantal grote internationale beurzen lijken te vertrekken naar andere locaties in Europa, denk hierbij aan Düsseldorf en Barcelona. Logistiek gezien zijn ze daar gewoon beter te bereiken doordat ze een groter oppervlakte hebben. De Rai is nou éénmaal in het centrum van Amsterdam gelegen.

Beurzen als de Horecava, Huishoudbeurs, 9 maanden beurs, Interclean, Money 20/20 en nog vele andere houden de naam van de Rai hoog en het aantal bezoekers aan de locatie groot. De Rai is zelf organisator van diverse grote beurzen maar ook verhuren ze alleen de hallen aan externe organisatoren om beurzen te organiseren.

Toekomst

Over de toekomst van de Rai wordt druk nagedacht. Moet de Rai weg uit Amsterdam? Wij denken van niet, daarvoor is de Rai op deze locatie veel te belangrijk. Echter moet er wel iets gebeuren om de Rai te moderniseren en het logistiek allemaal lekker te verlopen. Dit is natuurlijk nog niet zo makkelijk op één van de drukste locaties van Nederland. Rondom de Rai staat het ook volgebouwd dus ruimer opzetten is niet haalbaar.