Truss-beursstand

Stoer, eenvoudig, doeltreffend en snel op te bouwen. Deze kernwoorden passen heel goed bij een truss-stand. Een truss-stand is niets anders dan van een metalen frame een geraamte maken met pilaren en dwarsliggers en hier vervolgens decoratie in hangen. Doordat het systeem zo eenvoudig werkt is het steeds populairder aan het worden en zie je deze stands veel vaker terugkomen op beurzen.

Huren of kopen

Het truss-systeem is niet het goedkoopste systeem maar wel een systeem dat je in diverse opstellingen kunt opbouwen en het is heel duurzaam. Het is gemaakt van aluminium en zeer sterk. Wanneer je het niet meer gebruikt is het prima door te verkopen en wanneer dat niet lukt zou het prima te recyclen zijn. Omdat de aanschafprijs van dit systeem redelijk hoog ligt wordt er vaak voor gekozen om dit systeem te huren bij een standbouwer. Een groot voordeel van je stand van trussen laten bouwen t.o.v. bijvoorbeeld houtbouw is dat dit veel sneller staat en je daarmee behoorlijk in de kosten kunt besparen.

Visuals

Het inhangen van visuals is zeer eenvoudig in truss-systemen. Frontlit doeken zijn standaard. Ze kunnen worden voorzien van duidelijke en scherpe prints en zijn relatief goedkoop vergeleken met andere printmaterialen. Textielen worden ook regelmatig gebruikt, vaak om hiervan gordijnen te maken die je heel mooi in truss-systemen kunt ophangen. Ook zien we dat er tegenwoordig steeds vaker voor blockout textiel doeken wordt gekomen omdat deze een luxe uitstraling hebben, geen licht weerkaatsen en niet doorzichtig zijn

Verlichting

Lampen en spots zijn heel makkelijk te bevestigen op de trussen. De kabels kan je netjes langs het systeem laten lopen waardoor je stand er strak uit blijft zien. Verlichting is enorm belangrijk, let er daarom ook op dat de verlichting de juiste plekken van je stand verlicht.

Vloer

Een truss-systeem bedekt de vloer niet. Het kan daarom netjes zijn om wel iets op de vloer van je stand te leggen. Dit kunnen tapijttegels zijn maar ook geprint tapijt of juist een verhoogde vloer. De mogelijkheden zijn heel groot met dit systeem.