Standbouw zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je hebt besloten dat je graag als exposant of deelnemer op een beurs wilt gaan staan zijn er opeens allerlei zaken waar je over na zult moeten denken.  Een vraag die al snel naar voren komt is of je het allemaal zelf wilt regelen of dat je de standbouw gaat uitbesteden aan een specialistisch bedrijf hiervoor. Voor beide opties is wel wat te zeggen.

Standbouw zelf regelen

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar als je geen extreme eisen aan je beursstand hebt is iedereen in staat om een beursstand op te bouwen. De systemen waarmee tegenwoordig veel stands worden opgebouwd zijn eenvoudig in gebruik en hiermee zou iedereen het moeten kunnen.

Denk er wel over na dat de opbouw van een stand meer werk is dan alleen een paar wandjes met geprinte doeken neerzetten. De vloer van een beursgebouw is over het algemeen niet mooi, wat ga je hieraan doen? Tapijt, tapijttegels, laminaat of een mooie geprinte vloer. Heb je stroom nodig, kastruimte (wellicht nog één die op slot kan ook), meubilair, etc… Het is echt een enorme zoektocht in de wereld van de standbouw om te vinden wat je nodig hebt. Bedragen zijn over het algemeen hoog, net als de kosten.

Buiten het feit dat je dit natuurlijk allemaal wel gewoon kunt regelen kost dit je een hoop tijd en energie die je ook in andere zaken kunt stoppen. Vergeet ook niet dat het verstandig is om je beursdeelname te promoten, het zou zomaar kunnen dat dit meer oplevert dan de investeren in je stand. Na afloop van de beurs zal je alles ook weer moeten afbreken, neem dit ook mee in je kostenplaatje.

Wanneer bovengenoemde zaken geen belemmering zijn om de regie in eigen hand te nemen adviseren we je zeker om het zelf te regelen, wees je echter bewust van de hoeveelheid werk die het geeft.

Standbouw uitbesteden

Als bovengenoemde een beetje afschrikt dan zou je er ook over kunnen nadenken om de bouw van je stand volledig uit te besteden. Er zijn tientallen standbouwers in Nederland en de rest van de wereld die dit graag voor je doen.

Standbouwers kennen de locaties waar ze bouwen, iedere locatie heeft eigen regeltjes. Daarnaast hebben ze veelal de spullen en kennis in huis waardoor ze precies weten welke paden ze moeten bewandelen om tot het perfecte resultaat te komen. De prijs die hier tegenover staat is veelal niet gering maar neem de bovenstaande kosten in afweging die je zelf zou maken t.o.v. de kosten van je standbouwer. 

Een goede standbouwer zal overigens niet vertrekken voordat je stand er piekfijn uit ziet. Mochten er onverhoopt kleine tegenslagen zijn op welk gebied dan ook dan zullen ze het met behulp van hun ervaring snel en doeltreffend voor je weten op te lossen. De standbouwer zal je ook goed kunnen adviseren over meubels en aankleding voor je stand.

Conclusie

Zoals je hierboven kunt lezen is er voor beide wel iets te zeggen. De vrijheid wanneer je het zelf gaat regelen maar ook de vrijheid die je juist krijgt doordat je het bouwen van je stand uitbesteed aan een professional. De keuze is aan jou maar maak je overwegingen goed hierin!