Inrichting van je beursstand

Op het moment dat je hebt besloten dat je wilt deelnemen aan een beurs begin je waarschijnlijk al na te denken over de inrichting van je stand. Wat wil je er wel en niet in hebben en hoe zorg ik er voor dat mijn beursstand opvalt ten opzichte van de vele andere stands op dezelfde beurs. Probeer alles duidelijk en overzichtelijk te doen, less is vaak more, zo ook in dit geval.

Kies de juiste boodschap

Bedankt van te voren wat je deze beurs wilt uitdragen. Wat zijn je doelen en op welk onderdeel van je bedrijf wil je je voornamelijk richting. Kies bijvoorbeeld een niche waar je je op wilt richten, op deze manier kan je ook de inrichting van je stand beter organiseren. Helemaal mooi zou het zijn als je ook nog eens een passende slogan bij dit product kan verzinnen, iets korts maar wel duidelijk en dat het blijft hangen bij je doelgroep.

Werk met visuals

Het werken met visuals op je beurs is een relatief goedkope maar doeltreffende manier van zichtbaarheid op de beurs. Geprinte spandoeken in je stand, mooie textielframes met peesdoeken of een mooi geprinte roll-up banner. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van materialen die je hiervoor kunt gebruiken. Geen idee hoe dit werkt? Vraag het aan je standbouwer ga op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in groot formaat printen. De persoon die voor jou je grafische ontwerpen maakt kan je hier ook zeker weten mee helpen.

Kies de juiste verlichting

Heel belangrijk is het om met de juiste verlichting op je beursstand te werken. Natuurlijk moet je volledige stand goed belicht zijn maar het gaat er om dat juist hetgeen waar het allemaal om draait extra goed belicht wordt. Doe dit door LED-strips te plaatsen, backlight of juist felle spotjes te richten. Je mag er van uitgaan dat een goede standbouwer dit zelf al zal oppakken maar het is wel iets wat je extra kan meegeven aan je standbouwer.

Doe iets geks om te triggeren

Een stand is stand nietwaar? Nee, dat is niet waar. Probeer iets geks te doen waardoor je kunt opvallen t.o.v. de rest. Zet een ware barista op je stand om je bezoekers met spectaculaire koffie te ontvangen, serveer lekkere hapjes of die iets anders unieks om je te onderscheiden. Natuurlijk hoeft dit niet met eten te maken te hebben. Je zou bijvoorbeeld ook een sneldichter of tekenaar neer kunnen zetten. Je zult snel merken dat mensen nieuwsgierig worden en dat je op deze manier eenvoudig traffic naar je stand krijgt.

Welke meubels gebruik je

Als je stand staat is het niet een kwestie van de statafel uit je schuur halen met 2 barkrukken erbij. Je meubels verdienen wat aandacht en moeten echt in het geheel van je stand passen. Zorg er voor dat de meubels lekker zitten, een bezoeker moet zich op zijn of haar gemak voelen, dit doe je sneller als je lekker en comfortabel zit. Vaak kan je standbouwer je hiermee helpen maar er zijn natuurlijk ook diverse bedrijven die meubels verhuren voor de standbouw.

Tot slot

Zorg dat je stand uniek is, dat je je er op thuis voelt en dat het een plek is waar je een goed gesprek voelt. Jezelf onderscheiden t.o.v. de rest is niet altijd makkelijk maar zeker wel haalbaar. Je zult vanzelf merken dat het echt resultaat geeft wanneer je stand net dat beetje extra biedt.